Viihtyvyyttä viherseinällä

Viherseinät ovat tehokkaita katseenvangitsijoita. Ne säästävät tilaa ja tuovat tilaan persoonallista ilmettä. Viherseinät voivat olla vihreitä molemmin puolin. Vihreä elementti isossa tilassa tuo myös viihtyvyyttä pehmentämällä kovien äänien kaikua. Vihersisustuksella on todettu olevan positiivinen vaikutus tilassa oleskelevien ihmisten mieleen. Tästä syystä viherseinät luovat julkisiin tiloihin viihtyisyyttä ja tekevät niistä helpommin lähestyttäviä.

Viherseinät voivat olla liikuteltavia tai kiinteään seinään rakennettavia vihersisustuselementtejä. Ne voidaan toteuttaa joko silkkikasveista tai aidoista, elävistä kasveista tai niiden yhdistelmistä. Osaamme antaa vinkkejä erilaisista vaihtoehdoista, jotka sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Viherseinät tuovat viihtyvyyttä päivittäin tilassa oleskeleville ja liikkuville ihmisille. 

Siirrettävät viherseinät

Siirrettävät viherseinät toimivat mainioina tilanjakajina isoissa tiloissa. Näitä voivat olla esim. koulujen, sairaaloiden tai muiden julkisten tilojen aulatilat, odotushuoneet, ruokalat tai käytävät. Viherseinät parantavat tilan akustiikkaa vähentämällä kaikua ja tuovat tilaan vehreyttä. Aidoista kasveista tehdyt seinät kastellaan joko käsin tai kastelujärjestelmän avulla. Aidoista kasveista tehtyjä viherseiniä ei suositella liikutettavaksi turhaan. Tekokasveista tehtyjä seiniä voi varastoida ja siirrellä huoletta.

Kiinteät viherseinät aidoista kasveista

Isommat viherseinät puhdistavat ilmaa sitomalla huoneilman epäpuhtauksia ja hiilidioksidia.  Vihersisustus parantaa myös tilan akustiikkaa ja tekee äänimaailmasta pehmeämmän.  Aidot, elävät kasvit tuovat tilaan myös raikasta tuoksua. Runsaasti vettä imevä kasvi luovuttaa huoneilmaan kosteutta, mikä parantaa kuivan sisäilman laatua. Parhaaseen vehreään tulokseen päästään, kun kasvit saavat riittävästi valoa. Myös tasainen lämpötila auttaa kasveja menestymään.

Osaamme valita asiakkaan tiloihin niissä parhaiten menestyvät kasvit. Näin tuloksena on vehreä ja hyvinvoiva viherseinä. Suunnittelemme kiinteät viherseinät asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Säännöllinen kastelu onnistuu parhaiten, jos viherseinän lähellä sijaitsee vesipiste. Isojen viherseinien kastelua varten suosittelemme kasteluautomaatin asentamista. Viherseiniin voidaan istuttaa erilaisia kasveja ja tehdä niistä kokonaisuuksia. Viherseinäkasvit istutetaan useimmiten hydrosoraan, joka säilyttää kosteustasapainon hyvin.

Oletko miettinyt sisustusratkaisuksi viherseinää? Kysy lisää meiltä, millaisia ratkaisuja suosittelisimme teidän tiloihinne.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!