Ajankohtaista

Euroflora sai toimeksi luoda vihersisustuksen Mirkan uuteen toimipisteeseen Vaasassa. Sammaleesta tehty uusi logotaulu on herättänyt ihastusta niin henkilökunnassa kuin kaikissa vierailijoissa, jotka astuvat sisään Mirkan sisäänkäynnistä. Logomme on muotoiltu sammaltauluksi, joka kertoo heti vierailijoille vihreistä ja kestävistä arvoistamme", kertoo Mirkan talousjohtaja Olav Hellman.

9S7A64259S7A64489S7A6441

9S7A64259S7A64779S7A6470

Euroflora sai toimeksi luoda vihersisustuksen Mirkan uuteen toimipisteeseen Vaasassa. Sammaleesta tehty uusi logotaulu on herättänyt ihastusta niin henkilökunnassa kuin kaikissa vierailijoissa, jotka astuvat sisään Mirkan sisäänkäynnistä. Logomme on muotoiltu sammaltauluksi, joka kertoo heti vierailijoille vihreistä ja kestävistä arvoistamme", kertoo Mirkan talousjohtaja Olav Hellman.

Maailman johtava hiomatuotevalmistaja Mirka laajensi keväällä 2019 toimintaansa Uusikaarlepyystä Vaasaan. Uusi toimipiste sijaitsee Futuran toimistotiloissa. Mirkan talousjohtaja Olav Hellman ryhtyi jo perustamisvaiheessa pohtimaan, millaisen työnantajaimagon he haluaisivat uudella toimistollaan antaa. Toimistolta edellytettiin myös tiettyä tasoa, koska se toimisi Vaasan seudun kasvoina.

Eurofloralla oli entuudestaan yhteyksiä alueen muihin yrityksiin, joten Mirka oli jo kuullut sen toiminnasta. Noin kahdessa viikossa Euroflora hoiti Mirkan uusien toimistotilojen kaikki kasvijärjestelyt paikoilleen.

- Tällä hetkellä Eurofloralla on hoitosopimuksen myötä kokonaisvastuu koko vihersisustuksesta. Ensin Euroflora suunnitteli ja toteutti vihersisustuksen, nyt se huolehtii myös kasvien kastelusta ja hoidosta sekä niiden uudistamisesta. Tämä on hyvä konsepti – ammattilaiset huolehtivat kaikesta ja ratkaisut ovat takuulla toimivia.

Euroflora yhdisti viherkasveja Mirkan imagoon

Kun vihersisustusta ryhdyttiin suunnittelemaan, Mirka sai olla mukana yhteistyössä. Hellmanin mielestä Euroflora on hyvin etevä alallaan.

- He osoittivat vilpitöntä omistautumista asiakkaan tarpeisiin ja saimme kertakaikkisen mahtavaa palvelua. Heille kyseessä ei ollut vain sopivan tuotteen toimittaminen, vaan he suunnittelivat ratkaisunsa täysin Mirkan imagon pohjalta. Euroflora osasi asettua asemaamme ja miettiä, millaiset kasviasetelmat vahvistaisivat brändiämme. He olivat todella taitavia – kaikki kasvit ja ruukut noudattavat Mirkan tämänhetkistä väriskaalaa ja lopputulos on aivan meidän näköisemme.

Sisustussuunnitelman valmistuttua Euroflora esitteli sen Mirkalle kokonaisuuden ja tulevaisuuden suuntaviivat huomioon ottaen. Euroflora perusteli kasvivalintojaan, selitti kasvien kasvutavoista ja kertoi, kuinka ne sopivat yhteen toimistotilojen muun värimaailman kanssa. Hellmanin mukaan Euroflora osasi hyödyntää ammattitaitoaan maallikon ymmärtämällä tavalla.

- Sisustuksesta vastannut henkilö sai meidät ymmärtämään, miksi asiat pitäisi tehdä tietyllä tavalla. Hän oli erittäin osaava, omistautunut ja ammattitaitoinen.

Mirkan henkilökunta on todella tyytyväinen tulokseen. Hellmanin mielestä viherkasvit ovat tärkeä osa kokonaisuutta.

- Olemme olleet positiivisesti yllättyneitä saamastamme palvelusta – alusta loppuun saakka. Yksin emme olisi saaneet tätä aikaan ja vieläpä edullisesti ja näin erinomaisin tuloksin.

Sammallogo on tehnyt vierailijoihin vaikutuksen

Eurofloran toimittamassa kokonaisratkaisussa on huomioita herättäviä yksityiskohtia. Euroflora on luonut sammaltauluja Mirkan eri tiloihin, muun muassa neuvotteluhuoneen seinällä on aidosta sammaleesta valmistettuja taideteoksia.

- Sammaltaulut toimivat samalla tavoin kuin muut ääniympäristöä parantavat elementit.

Toinen yksityiskohta, joka on saanut valtavasti palautetta niin henkilökunnalta kuin vierailijoilta, on toimiston aulaan sijoitettu Mirkan logolla varustettu sammaltaulu. Vierailijat ovat ihastelleet taulun ideaa ja upeaa käsityötä, mutta ennen kaikkea sitä, että logo on tehty aidosta sammaleesta.

- Halusimme ajatella laatikon ulkopuolelta. Mietimme, mitä voisimme tehdä takaseinälle, joka on ensimmäinen asia, joka näkyy ovesta sisään astuttaessa. Mitä sellaista sijoittaisimme sinne, joka antaisi oikean kuvan yrityksestämme, kotiseudustamme ja kestävän kehityksen ajattelustamme?

Koska Eurofloralla oli kokemusta sammaleesta, annoimme heidän luoda meille sammaltaulun, jolla Mirkan logo saisi näkyvyyttä.

- Kokoonnuimme yhteen ja heittelimme ilmaan erilaisia ideoita. Euroflora tunsi yrityksen, joka voisi valmistaa logomme metallista. Logo maalattiin Mirkan väreillä ja koostettiin tauluksi, jossa käytettiin aitoa vihreää sammalta.

Eurofloran avulla Hellmanin näkemys Mirkan imagosta on toteutunut.

- Aulassa oleva sammaltaulu tukee vihreitä arvojamme, kestävän kehityksen ajatteluamme ja itse yritystä pohjalaisena paikallisyrityksenä.

Oy Scandic Trans Ab on maantiekuljetuksiin keskittynyt suomalainen kuljetusyritys, jonka pääkonttori sijaitsee Mustasaaressa. Yritys hoitaa toimeksiannot omistajaliikennöitsijöiden ja sopimusfirmojen rekoilla ja kuljetuksia on ympäri Eurooppaa. Yritys on perustettu vuonna 1990 ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli 29,4 milj€. Suomessa Scandic Transilla on konttorit Vaasassa, Turussa ja Helsingissä, joissa työskentelee yhteensä reilut 20 henkilöä. Lisäksi sillä on toimipisteet Helsingborgissa ja Tukholmassa.

9S7A77829S7A77549S7A77619S7A77939S7A7806

 

Viherkasvit ovat jokapäiväinen osa työhyvinvointia

Mitä hyötyä kuljetusyritykselle voisi olla vihersisustuksesta, mietti Scandic Transin toimitusjohtaja Mikael Löfqvist, kun Eurofloran Niklas Envik ehdotti hänelle vihersisustusta yrityksen toimitiloihin.

Ajatus jäi kuitenkin muhimaan Löfqvistin mieleen, joka on tehnyt Scandic Transilla muitakin konkreettisia asioita työtilojen viihtyvyyden ja työhyvinvoinnin eteen.

—Olemme hankkineet työtiloihimme mm. säädettäviä työpöytiä ja isompia näyttöjä päätetyöskentelyn ergonomiaa parantaaksemme. Lisäksi suunnittelemme parhaillaan uutta lounge-tilaa henkilökunnan käyttöön, Löfqvist kertoo.  

Vihersopimus takaa aina vehreät kasvit

Asiaa mietittyään Löfqvist päätti tilata Eurofloralta kokeeksi aloituspaketin, joka sisälsi viherkasvisuunnittelun ja kasvien valinnan lisäksi sopimuksen viherkasvien säännöllisestä hoidosta ja ylläpidosta. Kokemus aidoista kasveista ja ylläpidosta oli niin hyvä, että viherkasvit ovat tulleet yritykseen jäädäkseen. Nyt viherkasveja löytyy yleisten tilojen lisäksi myös jokaisesta työhuoneesta.  Ruukkukasvien lisäksi sisustukseen on otettu mukaan viherseinät.

—Toimistollamme on ollut joskus viherkasveja, mitkä olemme itse hankkineet ja hoitaneet. Tämä ei kuitenkaan toiminut, koska niiden säännöllinen hoitaminen vaatii sekä työaikaa että osaamista.  Nyt kun Euroflora pitää kasvit vehreinä vuodenajasta riippumatta, viherkasvit ovat meille ilo eikä rasite, Löfqvist kertoo.

Aidot kasvit parantavat ilmanlaatua

Löfqvist sanoo, että vaikka viherkasvit ovat silmänilo, niillä on myös konkreettista merkitystä paremman ilmanlaadun kannalta. Toimistotiloissa olevat elävät kasvit kosteuttavat ilmaa ja vaimentavat ääniä.

—Meillä on käytössä ilmalämpöpumppu, joka kuivattaa toimiston sisäilmaa. Aitojen viherkasvien tuoman kosteuden ansiosta huoneen ilmankosteus saavuttaa oikean balanssin luonnollisella tavalla.

Viherkasvit tuovat viihtyvyyttä jokaiseen työpäivään

Viherkasveilla on Löfqvistin mukaan ollut positiivinen vaikutus henkilökuntaan, ja hän suosittelee vihersisustusta kaiken kokoisille yrityksille. Hinnaltaan vihersisustus sopii hyvin myös pk-yrityksille.

—Vihersisustus on mainio tapa edistää työssä viihtymistä ja sitä kautta tuoda arkeen hyvinvointia. Meille on tärkeää, että ihmiset viihtyvät työpaikalla. Eurofloran ammattilaisten toteuttamana ja ylläpitämänä se toimii niin hyvin, että voimme keskittyä tuottaviin töihin, joita varten me täällä olemme.   


ecraft vihersisustus1

ecraft vihersisustus2

ecraft vihersisustus3

ecraft vihersisustus4