Gröninredning som matchar kaffet – svarta krukor och storbladiga växter på Larven Work Place

 

När Euroflora fick i uppdrag att planera gröninredningen för ett helt nytt företagshotell var det två behov som genast stod ut. Att hitta växter och krukor som kompletterar den moderna inredningen - och att hitta en hållbar strategi för skötseln. Lösningen hittades i smarta designval och ett fortlöpande grönavtal.

Företagarna bakom Larven Work Park i Korsholm är ett gäng med stora visioner. Det investeras mycket på platsen och byggs som bäst ett hallkomplex. I det nybyggda företagshotellet arbetar ca 20 personer fördelade på 9 företag. Att tänka på gröninredning är med andra ord så långt ned på prioriteringslistan att det knappt existerar.

Men, så var det faktiskt personalen som påpekade att något saknas i företagsidyllen på Larvvägen. Grönväxter!

Fredrik Norrlin, VD på NK Bokföring, ringde upp Kenneth, VD på Euroflora, och så var bollen i rullning. Kenneth och Paul arbetade fram ett förslag på grönväxter till bokföringsbyråns lokaler och de allmänna utrymmena. I planeringen togs både önskemål och utmaningar i beaktande.

-          Jag lärde mig att växter behöver placeras på optimala platser för att trivas, så några uppdateringar behövde göras innan projektet var i mål.

Modernt, svart och minimalistiskt – med inslag av djungel
I det nybyggda företagshotellet Larven Work Park i Korsholm finns det en känsla för detalj och kvalitet. Genast vid ingången skymtar ett lyxigt upplyst gemensamt mötesrum och ett pentry. I den svarta kaffekokaren i personalköket är ”vanligt” kaffe förbjudet, mörkrostat ska det vara.

Kvaliteten på kaffet är superviktigt för bokförare, intygar personalen.

Kaffetemat noterade även på Paul Pihlasvaara på Euroflora, som planerade gröninredningen. För Larven WP valde han krukor från Clarius kollektion med krukor designade för moderna kontorslandskap.

-          Jag lät mig inspireras av Larvens högkvalitativa möbler och ”black coffee”-estetik som jag matchade med minimalistiska, stiliga krukor och storbladiga växter.

Växter med stora blad valde Paul helt enkelt för att de klarar sig bättre i låga ljusförhållanden.

-          Det ska inte bara bli snyggt, vi vill att växterna ska må bra också.

 

Grönavtalet en avgörande faktor
Fredriks arbetsfilosofi är att fokusera på affärerna och delegera resten åt andra. En viktig del av investeringen i gröninredningen var därför uppgörandet av ett skötselavtal.

-          Utan skötselavtal skulle det här inte fungera, konstaterar Fredrik samtidigt som han gestikulerar mot hallens växter.

Han fortsätter,

-          Garantin på växterna var en avgörande faktor till att vi vågade satsa på gröninredning. Överlever inte växterna känns det tryggt att veta att Euroflora byter ut dem utan extra kostnad.

Larven blev en av Eurofloras grönavtalskunder. Det innebär i praktiken att företaget delegerar hela ansvaret för växternas mående på Euroflora. När en kund gör ett grönavtal kommer personal från Euroflora och underhåller växterna med 2 veckors mellanrum. Växternas mående kontrolleras alltid under skötselrundorna och byts ut vid behov

En vanlig fråga är – hur klarar sig växterna så länge utan vatten? Kenneth Gillberg, VD på Euroflora svarar:

-          Grönväxter som planterats i mylla håller fukt ojämnt. Alla som har grönväxter hemma vet hur svårt det är att vattna dem rätt! Myllan är antingen helt torr eller våt och det kan börja mögla eller lukta.

På euroflora planteras i regel alla växter i hydroponiskt grus.

-          Det här specialgruset håller fukt och näring längre än mylla, vilket förlänger skötselintervallet. Det gör även att förekomsten av mögel och annan lukt försvinner helt och hållet.

 

Är du intresserad av snygg, hållbar och välgörande gröninredning på Er arbetsplats? Tveka inte att kontakta Euroflora.

Greening your spaces!