Mossor och lavar

Mossor och lavar är bekanta organismer för finländare, de skapar en sinnebild av skog och finsk natur. Av dessa orsaker framkallar moss- och lavprodukter i sig positiva känslor och ger en naturnära känsla för alla utrymmen.

Mossa och lavar kan användas för att skapa helheter i olika storlekar, former eller helheter. Genom att använda oss av formgivna ramar som fylls med mossa eller lav kan vi skapa spännande tavlor, logon eller t.o.m. konst. Alla moss- och lavprodukter plockas för hand med beaktan för naturen och hållbar utveckling. Även den färdiga produkten är handarbete.

Moss- och lavtavlor eller -element kan fästas på alla ytor. Vi färgar mossan och laven genom naturliga metoder enligt kundens önskemål.

Moss- och lavprodukternas fördelar är att de är lätta att sköta om kan användas mångsidigt. Dessa produkter passar även perfekt för allergiker. De kräver ingen skötsel, bevattning eller extra belysning, därmed passar de även mörka eller spontant upplysta utrymmen.

Den porösa strukturen i mossa och lav bidrar till akustisk dämpning och inrednings element tillverkade av mossa eller lavar förbättrar därmed akustiken. Produkterna bibehåller sin form. Mossa och lav kan torka vid torr luft (under 35%) men återgår till sin mjuka form när fukten stiger över 35%.

Våra produkter är ISO 14000 (giftfri och allergivänlig) och ISO 11952-2 (brandsäker) certifierade.

Vi levererar moss- och lavprodukter till hela Finlands område. I vår webbutik har vi standardprodukter eller fråga oss om idéer för unika lösningar.