Grönväggar

Grönväggar är ett kraftigt inredningselement. De sparar plats och skapar en personlig stil för utrymmen. Grönväggar kan vara dubbelsidiga. Ett grönt element i ett stort utrymme höjer på trivseln genom bättre luft och mjukare akustik.

Gröninredning har konstaterats ha en positiv effekt på sinnet för de som vistas i utrymmet. Av denna orsak skapar grönväggar trivsel och säkerhet i offentlig miljö.

Grönväggar kan vara mobila eller fasta konstruktioner och kan skapas av levande växter, konstgjorda växter eller en kombination av båda.

Vi hjälper er med olika alternativ och hittar rätt lösning för just ert behov. Grönväggar skapar trivsel varje dag för alla som vistas eller rör sig genom utrymmet.

Mobila grönväggar

Mobila grönväggar fungerar perfekt som rumsavdelare. De passar bra för utrymmen som en entré, väntrum, matsal eller korridorer i t.ex. skolor, sjukhus eller andra offentliga byggnader. Grönväggar förbättrar akustiken genom att minska på ekot och skapar ett grönt intryck. En grönvägg av levande växter rekommenderas inte att förflyttas i onödan medan en grönvägg av konstgjorda växter kan förflyttas och lagras utan problem.

Fasta grönväggar av levande växter

Stora grönväggar rengör luft genom att binda koldioxid och orenheter i luften. Gröninredning förbättrar även akustiken och minskar på ljudnivån. Äkta, levande växter bidrar även med fräsch doft. Växter som använder mycket vatten avdunstar fukten till luften vilket förbättrar torr inomhusluft. För att uppnå den bästa grönskan behöver växter tillräckligt med ljus vilket kan ordnas bed led belysning.

Vi väljer rätt växter för ert utrymme för att försäkra oss om en livskraftig och praktfull grönvägg.

Vi planerar våra grönväggar enligt kundens behov och vi bemöter gärna era önskemål. Regelbunden vattning lyckas bäst när det finns vattenuttag i närheten. Stora grönväggar planeras med bevattningsautomatik.

Olika växt val kan användas i grönväggar för att skapa intressanta och naturnära helheter. Växterna i grönväggar placeras oftast i hyrdrogrus som bibehåller fukten väl.

Har du tänkt på en grönvägg som inredningsdetalj? Kontakta oss för att lära dej mera om vilken lösning som passar just dej.