Scandic Trans

23.01.2020

9S7A77829S7A77549S7A77619S7A77939S7A7806

 

Viherkasvit ovat jokapäiväinen osa työhyvinvointia

Mitä hyötyä kuljetusyritykselle voisi olla vihersisustuksesta, mietti Scandic Transin toimitusjohtaja Mikael Löfqvist, kun Eurofloran Niklas Envik ehdotti hänelle vihersisustusta yrityksen toimitiloihin.

Ajatus jäi kuitenkin muhimaan Löfqvistin mieleen, joka on tehnyt Scandic Transilla muitakin konkreettisia asioita työtilojen viihtyvyyden ja työhyvinvoinnin eteen.

—Olemme hankkineet työtiloihimme mm. säädettäviä työpöytiä ja isompia näyttöjä päätetyöskentelyn ergonomiaa parantaaksemme. Lisäksi suunnittelemme parhaillaan uutta lounge-tilaa henkilökunnan käyttöön, Löfqvist kertoo.  

Vihersopimus takaa aina vehreät kasvit

Asiaa mietittyään Löfqvist päätti tilata Eurofloralta kokeeksi aloituspaketin, joka sisälsi viherkasvisuunnittelun ja kasvien valinnan lisäksi sopimuksen viherkasvien säännöllisestä hoidosta ja ylläpidosta. Kokemus aidoista kasveista ja ylläpidosta oli niin hyvä, että viherkasvit ovat tulleet yritykseen jäädäkseen. Nyt viherkasveja löytyy yleisten tilojen lisäksi myös jokaisesta työhuoneesta.  Ruukkukasvien lisäksi sisustukseen on otettu mukaan viherseinät.

—Toimistollamme on ollut joskus viherkasveja, mitkä olemme itse hankkineet ja hoitaneet. Tämä ei kuitenkaan toiminut, koska niiden säännöllinen hoitaminen vaatii sekä työaikaa että osaamista.  Nyt kun Euroflora pitää kasvit vehreinä vuodenajasta riippumatta, viherkasvit ovat meille ilo eikä rasite, Löfqvist kertoo.

Aidot kasvit parantavat ilmanlaatua

Löfqvist sanoo, että vaikka viherkasvit ovat silmänilo, niillä on myös konkreettista merkitystä paremman ilmanlaadun kannalta. Toimistotiloissa olevat elävät kasvit kosteuttavat ilmaa ja vaimentavat ääniä.

—Meillä on käytössä ilmalämpöpumppu, joka kuivattaa toimiston sisäilmaa. Aitojen viherkasvien tuoman kosteuden ansiosta huoneen ilmankosteus saavuttaa oikean balanssin luonnollisella tavalla.

Viherkasvit tuovat viihtyvyyttä jokaiseen työpäivään

Viherkasveilla on Löfqvistin mukaan ollut positiivinen vaikutus henkilökuntaan, ja hän suosittelee vihersisustusta kaiken kokoisille yrityksille. Hinnaltaan vihersisustus sopii hyvin myös pk-yrityksille.

—Vihersisustus on mainio tapa edistää työssä viihtymistä ja sitä kautta tuoda arkeen hyvinvointia. Meille on tärkeää, että ihmiset viihtyvät työpaikalla. Eurofloran ammattilaisten toteuttamana ja ylläpitämänä se toimii niin hyvin, että voimme keskittyä tuottaviin töihin, joita varten me täällä olemme.   

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle