Scandic Trans

23.01.2020

9S7A77829S7A77549S7A7761

9S7A77939S7A7806

Grönväxter stöder vårt välmående på arbetet

Vad har ett logistikföretag för nytta av gröninredning var frågan som Mikael Löfqvist, VD på Scandic Trans, ställde sig när Niklas Envik föreslog honom gröninredning på företagets kontor i Vasa.

Iden lämnade och gro i Löfvqvists tankar, som har även gjort andra satsningar på trivsel och välmående på arbetsplatsen.

—Vi har bland annat inskaffat justerbara arbetsbord och större skärmar för att förbättra arbetsergonomin. Vi planerar även in som bäst ett nytt lounge—område för personalens bruk, berättar Löfqvist.

Grönavtal garanterar alltid grönskande växter

Efter att ha funderat över saken bestämde Löfqvist för att beställa ett start paket av Euroflora som test. Paketet innehöll planering av gröninredning, val av passligt växtsortiment och avtal på regelbunden skötsel och underhåll av grönväxterna. Intrycket av äkta växter och skötseln var så bra att grönväxterna har kommit till företaget för gott. Nu finns grönväxter både i allmänna utrymmen samt varje arbetsrum. För att komplettera krukväxterna har även grönväggar placerats in.

Äkta växter förbättrar luftkvaliteten

Löfqvist berättar att även om grönväxterna är trevliga att se på så har de även en direkt inverkan på luftkvaliteten. Växterna på kontoren fuktar luften och förbättrar akustiken.

—Vi använder oss av luftvärmepumpar som torkar inomhusluften. Äkta grönväxter bidrar med fukt vilket hjälper luftfuktigheten att nå en bättre balans.

Grönväxterna ökar trivseln för varje arbetsdag

Grönväxterna har enligt Löfqvist haft en positiv inverkan på personalen och han rekommenderar lösningen åt andra företag i samma storlek. Prismässigt passar gröninredning bra även för små och medelstora företag.

—Gröninredning är ett utmärkt sätt att främja trivseln på arbetet och bidra med välmående till vardagen. För oss är det viktigt att folk trivs på sitt jobb. Eurfloras professionella genomförande och underhåll fungerar så bra att vi kan koncentrerar oss på produktivt arbete, vilket vi är här för.

Gå till "Nyheter"